Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θελουν να μας ...πυροβολησουν, θελουν να ...αυτοκτονησουμε

  Σύμφωνα με τους "Φαινάσιαλ Ταιμς"  « ή γερμανική στρατηγική φαίνεται πως είναι να γίνει τόσο αφόρητη η ζωή των Ελλήνων, ώστε να θελήσουν από μόνοι τους να φύγουν από την ευρωζώνη. Η κα. Mέρκελ  σίγουρα δεν θέλει να την πιάσουν με ένα όπλο στο χέρι που ακόμη θα καπνίζει. Είναι η στρατηγική της υποβοηθούμενης αυτοχειρίας, που όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και ανεύθυνη».

   Δεν είναι μακράν   πραγματικότητας  αυτό το δημοσίευμα , πέραν των όποιων αποφάσεων στο Γιούρογκρουπ. Πόσο ακομα θα αντέξουν οι ελληνες  μέσα στο ευρώ, πόσο ακομα θα περικοπούν οι συντάξεις , πόσο θα αυξηθεί η ανεργία η ανέχεια, η φτώχια, η μιζέρια , πόσο ακομα θα υπομείνουμε  έναν ιδιότυπο εξευτελισμό σαν χώρα , σαν έθνος ; Θα ζητήσουμε να φύγουμε μόνοι μας , δηλαδή να αυτοκτονήσουμε  πολιτικά και οικονομικά .

  Σ αυτό ποντάρει ο κ Σόιμπλε , σ αυτό ποντάρουν  τα «τρία Α» της ευρωζώνης  ,και ορισμένοι άλλοι κύκλοι  να φτάσουν στα άκρα   τους ελληνες  και να πάρουν οι ίδιοι την απόφαση της εξόδου από την Ευρωζώνη  , αφού άλλη  νομική διαδικασία δεν υπάρχει . Γι αυτό από τη μια μεριά μας προκαλούν με την  τοποθέτηση κομισάριου , την   αναβολή των εκλογών και από την  άλλη προετοιμάζονται  να αντιμετωπίσουν το κόστος μιας ενδεχόμενης  εξόδου από την ευρωζώνη.  Δεν μας εμπιστεύονται  και σ αυτό έχουν  δίκιο , αλλά τώρα ούτε και εμείς τους εμπιστευόμαστε , ύστερα από δυο χρόνια επιβολής μιας πολιτικής  που δεν βγάζει πουθενά . Υπάρχει καχυποψία  αφού από την  κρίση  μέχρι τώρα  η Γερμανία έχει  βγει η μόνη  κερδισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου