Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η κυβέρνηση «σκοτώνει τ άλογα όταν γεράσουν»

 Δείτε τι γίνεται όταν το   πολιτικό προσωπικό της χώρας  , κοντόφθαλμο , δυσκίνητο  και εμποτισμένο  από την  πελατειακή αντίληψη παίρνει αποφάσεις υπό πίεση .

 Η αρχική πρόταση της κυβέρνησης  για να κλείσει η «τρύπα»   των 325  εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε  και την   περικοπή κατά 15% των επικουρικών συντάξεων που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα .

  Επί αυτού υπήρξε αντιπαράθεση των δύο αρχηγών , ο κ Σαμαράς απέρριπτε  τις περικοπές στις επικουρικές και ο  κ Παπανδρέου τις  μειώσεις στις κυρίες .

 Τελικά  κόβονται και οι επικουρικές και οι κύριες σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία . 

 Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι συνταξιούχοι αυτής της χώρας θα πρέπει πρωτίστως να  κλείσουν τη νέα μαύρη τρύπα , να  πληρώσουν περισσότερα , οι απόμαχοι της εργασίας ,για να  ...ικανοποιηθούν οι όροι της τρόικας    και η χώρα  να πάρει  το πακέτο των  130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

  Η κυβέρνηση   έφτασε στη νέα αφαίμαξη των  ,  γιατί εμφανίστηκε  ανίκανη να βρει από αλλού χρήματα.

  Εάν προχωρούσε η εφεδρεία μέσα στο 2011   ίσως να μην χρειάζονταν να πληρώσουν ξανά οι συνταξιούχοι , εάν ήταν σε θέση να εισπράξει  τον ΦΠΑ  από τις επιχειρήσεις σίγουρα δεν θα πλήρωναν οι συνταξιούχοι , εάν  προχωρούσε σε μια αποκρατικοποίηση , όπως του ΟΣΕ , ποτέ δεν θα πλήρωναν οι συνταξιούχοι .Όμως τίποτε από όλα αυτά τα  δύσκολα δεν μπόρεσε να κάνει και καταφεύγει για άλλη μια φορά στην εύκολη λύση της μείωσης των συντάξεων  , εάν συνεχίσει έτσι , θα φτάσει και στην … περικοπή των συνταξιούχων . Τότε θα πρόκειται για την … τελική λύση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου