Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Να αποφασίσουμε τι θέλουμε


    


Την Κυριακή το βράδυ , οι βουλευτές  θα κληθούν να επιβεβαιώσουν την ευρωπαϊκή  στρατηγική της χώρας  η να την ανατρέψουν .Θα έχουν και αυτό το δικαίωμα.

      Θα κληθούν  να το κάνουν   μέσα από την έγκριση η  την απόρριψη τριών  σημαντικότατων  προτάσεων :

  Της μείωσης κατά  100 δισεκατομμύρια του δημοσίου χρέους, της έγκρισης του νέου δάνειου των 130 δισεκατομμυρίων και της επιβολής των εξοντωτικών νέων μέτρων  σε βάρος της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών .

 

   Αυτή την απόφαση περιμένουν  οι ευρωπαίοι από την ελληνική βουλή , αυτό είπαν στον Βενιζέλο  γι αυτό και ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για ιστορική επιλογή. Στην ουσία οι ίδιοι τώρα επαναφέρουν το ερώτημα που θέλησε να θέσει ο Γ. Παπανδρέου με την άστοχη  κίνηση του για το δημοψήφισμα .



  Και θα είναι  αυτή  μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους  τα υπόλοιπα κόμματα .Γιατί το ΚΚΕ μιλά για  θολή σταδιακή αποχώρηση από το ευρώ ,ο ΣΥΡΙΖΑ   είναι εντός  , εκτός και επί τα αυτά χωρίς σαφή θέση μόνο με καταγγελτικό λόγο και  η Δημοκρατική Αριστερά   δηλώνει εντός  αλλά  δεν ψηφίζει τα σκληρά μέτρα .   



  Λίγο πολύ  , όλοι θέλουμε το ευρώ , χωρίς τα  εξοντωτικά μέτρα .Αλλά δεν τίθεται  έτσι το ερώτημα . Εδώ που φτάσαμε   είτε με το ευρώ είτε χωρίς το ευρώ ο δρόμος θα  είναι πάρα πολύ δύσκολος μπροστά μας για  πολλά επόμενα  χρόνια .



 Η επιλογή όμως είναι  δική μας  και κάποια στιγμή θα πρέπει  να αποφασίσουμε οριστικά  τι θέλουμε και που θέλουμε να βρισκόμαστε, για να  δουλέψουμε όλοι μαζί  στην ίδια κατεύθυνση .



  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου