Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

 

Δεν ξέρω πραγματικά ποιοι είναι οι «ήρωες». Εκείνοι οι βουλευτές που λένε  «όχι» στα νέα μέτρα  και έτσι γίνονται αρεστοί στα μάτια πολλών ψηφοφόρων τους , η εκείνοι που λένε «ναι» σε μια εξοντωτική  πολιτική σε βάρος των εργαζομένων  αναλογιζόμενοι    την  σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού ;

 Η αλήθεια είναι  ότι κανείς νουνεχής άνθρωπος  , δεν θα ψήφιζε και δεν θα εφάρμοζε αυτά τα απάνθρωπα   μέτρα που προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο . Όχι μόνο γιατί επιβάλλονται  απ έξω , όχι μόνο για λόγους  κοινωνικής ευαισθησίας   και εθνικής περηφάνιας , αλλά και για λόγους αποτελεσματικότητας καθώς τα θετικά δημοσιονομικά στοιχεία του πρώτου μνημονίου  είναι αμφίβολα   ακόμα.  



Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά  που λέει πως αυτή τη στιγμή η  πολιτική του «όχι στα μέτρα» , θα οδηγήσει τη χώρα σε μεγάλη περιπέτεια  και τους πολίτες της σ ένα σκοτεινό μέλλον όπου θα χάσουν πολλά  περισσότερα  από αυτά που προβλέπει  το πακέτο των μέτρων .

     Η απόφαση τώρα ανήκει στους πολιτικούς . Θέλουμε μια σκληρή πορεία που ξέρουμε  η μια αχαρτογράφητη  πορεία , που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή;

 Ποια πλευρά έχει δίκιο; Δυστυχώς θα  το μάθουμε  αργότερα και αφού πρώτα πάρουμε την απόφαση .

 Εάν όμως κάνουμε λάθος επιλογή σήμερα  τότε θα είναι αργά . Μόνο το ανάθεμα θα μπορούμε να ρίξουμε σε εκείνα τα κόμματα , σε εκείνους τους πολιτικούς , τους συνδικαλιστές , τους  δημοσιολογούντες   που θα μας πήραν στο λαιμό τους. Αλλά αυτοί θα έχουν εξαφανιστεί προ πολλού, όπως και τα όνειρα μας  .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου