Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ευρωπαιοι προετοιμαζονται για τη Μεγάλη Έξοδο της Ελλαδας







 
Οι Γερμανοί  δείχνουν τα …δόντια τους , και προετοιμάζονται  μαζί με  τους άλλους ευρωπαίους για το  Plan B , για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ . Επειδή όμως  θεσμικά δεν προβλέπεται τρόπος αποβολής μιας χώρας από την Ευρωζώνη,   μας σπρώχνουν να πάρουμε μόνοι μας την απόφαση .

 Και δεν είναι μακριά αυτή η στιγμή . Γιατί μας έχουν επιβάλλει ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα που η κυβέρνηση της χώρας δείχνει ανήμπορη  να  το εφαρμόσει  είτε λογω αντικειμενικών είτε λογω υποκειμενικών δυσκολιών.  



    Ήδη οι δυο κυβερνητικοί εταίροι στην Ελλάδα δεν μπόρεσαν να τηρήσουν  ούτε  τα χρονοδιαγράμματα για τα οποία δεσμεύτηκαν  , μια εβδομάδα πριν  στο γιούρογκρουπ  ,  παρ ότι ξέρουν πως η αξιοπιστία της χώρας είναι στο ναδίρ και το Plan- B  των σκληρών ευρωπαίων συμμάχων μας  έχει βγει από τα συρτάρια τους.

 Δεν μπόρεσαν  επίσης να  συμφωνήσουν έγκαιρα από πού θα βρεθούν τα χρήματα  για να κλείσουν την τρύπα του περσινού προϋπολογισμού. Δεν απέστειλαν  καν τις επιστολές που ούτως η αλλιώς δεσμεύτηκαν να αποστείλουν.

 Για εμάς εδώ  όλα αυτά ίσως να είναι και μικρά σημάδια αντίστασης  για τους ευρωπαίους όμως είναι σημάδια ότι  η Ελλάδα   δεν μπορεί και κυρίως δεν  έχει τη θέληση να εφαρμόσει το σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα δανειοδότηση της χώρας με τα 130 δισ. ευρώ.

   Σε μια τέτοια περίπτωση οι  ευρωπαίοι θα τερματίσουν   τη βοήθεια   και θα μας σπρώξουν σε στάση πληρωμών .Το επόμενο βήμα  για να αποφύγει η χώρα   την ασφυξία   είναι η εθελουσία έξοδος της από το ευρώ.

  Έτσι απλά .  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου